Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک سرشماری در چین حکایت از کاهش رشد جمعیت چین نسبت به دهه‌های اخیر دارد.

به گزارش عصر ایران، اینک کارشناسان و سیاست‌مداران چینی نگران کاهش رشد جمعیت و به دنبال آن کاهش نیروی کار در آینده هستند.

کارشناسان حوزه جمعیت چین پیشنهاد سیاست‌های تشویقی را مطرح کرده‌اند.

رویترز در این باره نوشت: یک کارشناس و استاد دانشگاه چینی پس از اعلام نتایج رشد جمعیتی این کشور از دولت خواست تا برای حل مشکل جمعیت به تازه والدان یک میلیون یوان (156 هزار دلار) کمک هزینه بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پیشنهاد در شبکه‌های اجتماعی چالش‌های زیادی را در مورد هزینه‌های سرسام‌آور تربیت و بزرگ کردن فرزند به راه انداخته است.

 پیر شدن جمعیت چین باعث می شود تا این کشور در آینده نیرو و درآمد کافی برای حمایت از سالخوردگان خود نداشته باشد/ عکس: GETTY IMAGES

 

چین براساس سرشماری اواخر سال 2020 حدود یک میلیارد و 411 میلیون نفر جمعیت دارد و تعداد نوزادان متولد شده در این کشور هر ساله کاهش یافته است.

آخرین سرشماری چین نشان می‌دهد که روند نزولی رشد جمعیت این کشور در ده سال اخیر (2020- 2010) شدت گرفته و احتمالا نیروی کار آینده قادر به حمایت از نیروی کار سالخورده زمان خود نخواهد بود.

برای انجام سرشماری اواخر سال 2020 حدود 7 میلیون نفر به صورت خانه به خانه به جمع‌آوری اطلاعات پرداختند.

"ایانگ جیانژانگ" استاد دانشگاه "پکینگ" در منطقه "هایدیان" پکن و بنیانگذار آژانس مسافرتی "سی تریپ" بدر یک پست ویدئویی در رسانه اجتماعی "ویبو" چین گفت: با خرج 10 درصد از تولید ناخالص داخلی چین می‌توان نرخ 1.3 باروری (تولد) کنونی را به 2.1 رساند.

"نینگ جیزه" رئیس اداره ملی آمار چین در باره سرشماری و رشد جمعیت اخیر این کشور گفت: سال گذشته ۱۲ میلیون نوزاد متولد شده است که این آمار نسبت به تولد ۱۸ میلیون نوزاد در سال ۲۰۱۶ کاهش قابل توجهی نشان می دهد.

در اصطلاح جمعیت شناسی، نرخ باروروی به معنی متوسط تعداد فرزندانی است که یک زن در طول عمر خود متولد می کند. این نرخ به شدت در سطح جهانی کاهش یافته است.

"ایانگ جیانژانگ" استاد دانشگاه "پکینگ" در باره سیاست تشویقی یک میلیون یوانی توضیح داد: این میزان کمک می‌تواند در قالب پول نقد، معافیت، تخفیف مالیاتی یا یارانه خانه به تازه والدین تعلق گیرد.

وی افزود: من با بسیاری از جوانان صحبت کرده‌ام اگر این میزان تنها چند ده هزار یوان باشد اساسا مردم برای به دنیا آوردن فرزند راضی نخواهند شد.

وی افزود این هزینه کرد در آینده و با افزایش نیروی کار جبران خواهد شد.

این کارشناس افزود: اگر هر خانواده فرزند دوم خود را به دنیا آورد مشارکت این کودکان در آینده کشور، درآمدهای مالیاتی و سودهای دیگر آن بیش از یک میلیون یوان ارزش خواهد داشت.

اما بسیاری از منتقدین این نظریه در وایبو به استاد دانشگاه تاختند و در حالیکه از درباره استفاده معقول از درآمدهای مالیاتی چین بحث می‌کردند، به این موضوع پرداختند که آیا یک میلیون یوان برای پوشش هزینه‌های آموزشی کودکان به دنیا آمده کافی است؟

 با این حال کاهش رشد جمعیت و نرخ تولد تنها به چین محدود نمی‌شود. کشورهای اسپانیا، پرتغال، تایلند و کره جنوبی ، ایتالیا و ژاپن نیز کاهش نرخ زاد و ولد  و جمعیت را تجربه خواهند کرد.

در سال گذشته در کره جنوبی برای اولین بار ز تعداد مرگ و میر بیشتری  نسبت به شمار نوزادان در این کشور خبر داد.

  بیشتر بخوانید: محققان: رشد جمعیت جهان در سال ۲۱۰۰ متوقف می‌شود کره جنوبی؛ کاهش فرزندآوری به کمترین میزان/ "فرهنگ کاری ناسالم" دلیل اصلی ده کشوري كه بیشترین رشد منفی جمعيت را دارند لینک کوتاه: asriran.com/003Hvm

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: یک میلیون یوان استاد دانشگاه نیروی کار رشد جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۰۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح

طرح جوانی جمعیت به جهت حمایت از خانواده‌ها در هنگام تولد فرزند و تشویق خانواده‌ها برای فرزندآوری از سوی دولت مطرح شد و به اجرا درآمد، مادران مشمول طرح می‌توانند با توجه به شرایط در یکی از این طرح‌ها ثبت نام کرده و از آن بهره‌مند شوند.

اما یکی از مادران خرم آبادی با ارسال پیام از مشکلات این طرح سخن گفت و در خواست رسیدگی کرد.

متن پیام شهروند خبرنگار
باسلام، جهت امتیاز خودروی به مادرانی که ثبت نام کرده اند و مادرانی که هنوز موفق به ثبت نام نشدند و همچنین مادرانی که به خاطر دهک بندی دچار مشکلاتی شدند درخواست پیگیری دارم. سایت بسته است و مادرانی که قصد ثبت نام دارند امکانش برایشان فراهم نیست و کسی نیز پیگیر این مشکل نیست. بنده از خرم آباد پیام می‌دهم و مشکل دیگری که مادران با آن مواجه هستند تاخیر در پرداخت وام فرزندآوری هستند ۵ ما از تولد فرزند بنده می‌گذرد، اما همچنان ۲۰۰ نفر در نوبت گرفتن وام هستند.

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • کرج برای نگهداری از سگ‌های بلاصاحب جای کافی ندارد
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب نهبندان
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان