Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@18:39:17 GMT

علت تاخیر در واردات واکسن به کشور چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۴۲۸۶۶

دبیر کل جمعیت هلال احمر گفت: ثبت نام دولت برای دریافت واکسن از سبد کوواکس و از سویی دیگر آغاز فعالیت دانشمندان ایرانی به تولید واکسن موجب شد روند دریافت مجوز واردات به کندی پیش رود.  
محمد حسن قوسیان مقدم، دبیر کل جمعیت هلال احمر در مورد علت تاخیر در ورود هلال احمر به واردات واکسن کرونا گفت:از انتهای سال گذشته و زمانیکه این موضوع مطرح شد که می‌توان واکسن کرونا وارد کرد بحث تهیه واکسن در دستور کار هلال احمر قرار گرفت، و درخواست ما برای صدور مجوز واردات به مراجع ذی ربط ارسال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت:همزمان نیز از سوی جمعیت رایزنی‌هایی نیز در این خصوص انجام شد، اما دلایلی، چون ثبت نام دولت برای دریافت واکسن از سبد کوواکس و از سویی دیگر آغاز فعالیت دانشمندان ایرانی به تولید واکسن موجب شد روند دریافت مجوز واردات به کندی پیش رود، اما در نهایت فروردین ماه سال جاری این مجوز اخذ و اولین محموله واکسن وارد کشور شد.

وی ادامه داد: وقتی دیدیم تحریم‌ها برای کشور مشکل ساز است و تا آن روز نیز میزان واردات محدودی داشته ایم به جد پیگیر شدیم که برای واردات واکسن از منابع مطمئن اقدام نماییم.

دبیر کل جمعیت هلال احمر گفت:این نکته مهم است که در ابتدا تولید واکسن در دنیا محدود بود و از طرفی دیگر تقاضا زیاد از این رو تامین واکسن با مشکلاتی روبرو بود.

وی در پاسخ به این سوال که چرا چین به عنوان شریک تجاری ایران برای واردات واکسن کرونا اتخاب شد، گفت: از ابتدا هلال احمر رایزنی‌های خود را با طرف‌های غربی و شرقی برای واردات واکسن آغاز کرده بود، اما بحث تامین مستمر و مطمئن واکسن موجب شد که با شرکای خود در صلیب سرخ چین به توافق برسیم.

قوسیان مقدم گفت:این نکته را هم باید عرض کرد که در ابتدای بحران کرونا در چین و زمانی که همه کشور‌های دنیا چین را مبدا ومنشا کرونا می‌دانستند و پروراز‌ها به این کشور لغو شده بود هلال احمر دراقدامی بشر دوستانه در زمانی که هنوز کشور ما درگیر بیماری نبود حدود یک میلیون ماسک برای مردم این کشور ارسال کرد.

وی در مورد این سوال که چرا از ابتدا منبع چین و نوع واکسن معرفی نشده بود، گفت: تجربه ناخوشایند ما در سال ۹۹ برای واردات ۲ میلیون دز واکسن آنفولانزا از مبدا هلند نشان داد که تا زمانی که نتوانسته ایم به ذخیره مناسبی از واکسن در کشور برسیم منبع را اعلام نکنیم از این رو در ابتدا در خبر رسانی محدود میشیدیم چرا که دغدغه مهم ما واردات واکسن به کشور بود و تامین سلامت شهروندان بود. شاید امروز که ذخیره مناسبی از واکسن در کشور داریم شاید این نگرانی که در ابتدا داشتیم قابل درک نباشد.

وی در پاسخ به این سوال که علت افزایش واردات واکسن سینوفارم از سوی جمعیت هلال احمر ممکن است ارتباطی به قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین داشته باشد، گفت: دلایل زیادی در این امر اثر گذار بوده است، در ابتدا پس از دریافت مجوز‌ها همکاری جمعیت هلال احمر و گفتگو‌های رییس جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ چین و درخواست کمک از سوی ما در ورود محموله‌های اول ودوم اثر گذار بوده است.

وی ادامه داد:اما در تسریع فرآیند واردات و افزایش حجم آن از یک زمانی به بعد علاوه بر مسائل داخلی در کشور، مسائل بین المللی و همکاری‌های کشور با شریک بین المللی موجب تسهیل فرایند واردات شده است. قرداد‌های سیاسی و تجاری، روابط دیگر هم در انتقال ارز هم می‌تواند در این مسیر تاثیر گذار بوده باشد و روند را تسهیل نموده باشد.

منبع: میزان

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: واکسن واکسن کرونا واکسن ایرانی واکسن چینی جمعیت هلال احمر واردات واکسن برای واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۲۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ استان کشور متاثر از بارش‌های امروز/ تداوم عملیات امدادرسانی در سیل و آبگرفتگی

به گزارش صدای ایران از ایسنا، محمودی، رئیس سازمان امداد ونجات، گفت: ۶ استان کشور شامل خوزستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، البرز، لرستان و اصفهان، امروز تحت تأثیر سامانه بارشی قرار گرفتند.

وی در ادامه افزود: عملیات امدادرسانی به مناطق درگیر حادثه در ٣ استان که بارش‌ها منجر به آبگرفتگی شده، با اعزام تیم‌های عملیاتی هلال‌احمر آغاز شده است.

به گفته محمودی؛ در استان البرز که با بارندگی در کل استان و آب گرفتگی در معابر اشتهارد مواجه هستیم، امدادرسانی با اعزام یک تیم امدادی جهت تخلیه آب منازل در حال انجام است. در استان ایلام نیز تخلیه آب ٣۵ خانوار متأثر از سیل در سطح شهر انجام شده است که با توجه به تهدیدات، تخلیه روستان تختان در این استان در اولویت قرار دارد. همچنین در استان چهارمحال و بختیاری بارندگی به صورت پراکنده و در کوه رنگ شدیدتر می‌باشد که آب گرفتگی سیاه چادر‌ها منجر به اعزام ۴ تیم عملیاتی به مناطق متأثر از حادثه شده است. امدادرسانی در این مناطق ادامه دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال‌احمر گفت: شهروندان از تردد و توقف در مسیر‌ها و جاده‌ها و بستر رودخانه‌ها در این استان‌ها خودداری کنند؛ و در صورت بروز هرگونه حادثه با سامانه ۱۱۲ ندای امداد و نجات هلال‌احمر تماس بگیرند.

دیگر خبرها

  • امدادرسانی به بیش از ۵۳۰۰ تن در سیل و آبگرفتگی ۱۷ استان
  • ۱۷ استان کشور متاثر از سیل و آبگرفتی/ امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر
  • ورود خودروهای جدید به هلال احمر
  • برنامه الحاق ناوگان لجستیکی جدید هلال احمر به استان‌های کشور
  • برنامه الحاق ناوگان لجستیکی جدید جمعیت هلال احمر به استان‌های کشور
  • خطر در کمین کشور؛ ابر بارش در ۲۱ استان
  • سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور
  • ۲۱ استان کشور متأثر از سیل و آبگرفتی
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • ۶ استان کشور متاثر از بارش‌های امروز/ تداوم عملیات امدادرسانی در سیل و آبگرفتگی