Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@03:40:02 GMT

فرهنگ، هنر و آشپزی چین

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۸۰۲۷۷

فرهنگ، هنر و آشپزی چین

مردم چینی دارای تمدن چندین هزار ساله هستند که در طول قرن‌های مختلف، تحت تاثیر تغییرات بزرگ و کوچک قرار گرفته است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، طبق گفته سازمان اطلاعات مرکزی سیا، چین کشوری بسیار بزرگ از نظر جمعیت و پنجمین کشور بزرگ جهان از نظر مساحت است. بنابراین آداب و رسوم و سنت‌های مردم چین بر اساس جغرافیا و قومیت‌های آن با یکدیگر متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهنگ این کشور روی پیوندهای خانوادگی تاکید زیادی دارد.

جمعیت چین

طبق گزارش بانک جهانی، حدود ۱.۴ میلیارد نفر در کشور چین زندگی می‌کنند که نماینده ۵۶ گروه اقلیت قومی هستند. بزرگ‌ترین گروه چینی، قوم هان محسوب می‌شوند که حدود ۹۰۰ میلیون نفر جمعیت دارند. گروه‌های دیگر شامل تبتی‌ها، مغول‌ها، مانچوس‌ها، ناکسی‌ها و هژن‌ها هستند که جمعیت کوچک‌ترین گروه آنها کمتر از دو هزار نفر است.

کریستینا دی روسی، انسان شناس کالج بارنت و ساوت گیت لندن در این رابطه می‌گوید: "افراد درون اجتماع فرهنگ منحصربه‌فرد خود را دارند. این فرهنگ شامل مذهب، غذا، زبان، ازدواج، موسیقی، اخلاق و بسیاری موارد دیگر می‌شود که نحوه عملکرد و تعامل یک گروه را شکل می‌دهد. در ادامه برخی از عناصر فرهنگ چینی را معرفی می‌کنیم.

زبان چینی

هفت گروه اصلی از لهجه‌های زبان چینی وجود دارد که هر کدام تنوع خاص خود را دارد. ۷۱.۵ درصد از مردم این کشور به گویش‌های ماندارین صحبت می‌کنند. پس از آن به ترتیب گویش "وو" ۸.۵ درصد، یوئه که کانتونی نیز نامیده می‌شود، حدود ۵ درصد، شیانگ ۴.۸ درصد، مین ۴.۱ درصد، هاکا ۳.۷ درصد و گان ۲.۴ درصد قرار دارد.

به گفته جری نورمن، استاد زبان شناسی دانشگاه واشنگتن و نویسنده چینی بررسی زبان کمبریج، گویش‌های چینی بسیار متفاوت است. چینی بیشتر شبیه یک زبان خانوادگی است تا یک زبان منفرد که از تعدادی اشکال تشکیل شده باشد. مجموعه گویشی چینی از بسیاری جهات شبیه به خانواده زبان‌های رومی در اروپا است. برای مثال به همان اندازه که زبان‌های ایتالیایی و فرانسوی با هم فرق دارد، بین گویش‌های پکن و چائوژو نیز تفاوت وجود دارد.

بر اساس دستور رئیس جمهور چین، زبان رسمی ملی این کشور "پوتونگ هوا" است؛ نوعی زبان ماندارین که در پکن صحبت می‌شود. بسیاری از چینی‌ها نیز به زبان انگلیسی مسلط هستند.

غذاهای چینی

مانند دیگر ابعاد زندگی چینی، آشپزی این کشور نیز به شدت تحت تأثیر جغرافیا و تنوع قومیتی آن قرار گرفته است. از سبک‌های اصلی آشپزی چینی می‌توان به کانتونی اشاره کرد که شامل غذاهای سرخ‌شده می‌شود. سبک سچوان نیز به استفاده از بادام‌زمینی، خمیر کنجد و زنجبیل متکی است و به خاطر تندی‌اش معروف است. مردم چین به همراه غذاهای خود انواع ترشیجات را مصرف می‌کنند و معمولاً سوپ در رژیم غذایی آن‌ها گنجانده می‌شود. برنج مانند جوانه لوبیا، کلم و پیازچه، جزو اصلی رژیم غذایی چینی است. مردم این کشور گوشت زیاد مصرف نمی‌کنند و توفو (پنیر گرفته شده از شیر سویا)، منبع اصلی پروتئین برای آنها محسوب می‌شود.

هنر چینی

هنر چین به شدت تحت تأثیر تاریخ غنی معنوی و عرفانی این کشور قرار گرفته است. به گفته موزه هنر متروپولیتن، بسیاری از مجسمه‌ها و نقاشی‌های چینی، چهره‌های معنوی بودیسم را به تصویر می‌کشد.

آلات موسیقی چین بخش جدایی ناپذیر فرهنگ این کشور است. هنرهای رزمی به سبک شرقی نیز در چین توسعه یافت. همچنین این کشور زادگاه هنر کونگ فو است که تکنیک مبارزه در آن بر اساس حرکات حیوانات است و در اواسط دهه ۱۶۰۰ ایجاد شد.

چینی‌های باستان به‌ویژه در دوران سلسله‌های مینگ و چینگ، نویسندگان و فیلسوفانی مشتاق بودند و آثار آنها در تاریخ غنی مذهبی این کشور منعکس شده است. بیشتر مردم این کشور سفالگری را در دوران کودکی خود یاد گرفته‌اند.

به تازگی باستان شناسان، نقاشی‌های دقیقی را در مقبره‌ای ۱۴۰۰ ساله در چین کشف کردند. به گفته آن‌ها این مقبره دارای نقوش متنوع و مفاهیم غنی بود که بسیاری از آن‌ها را در مقبره‌های دیگر آن دوره نمی‌توان یافت.

کد خبر 554919

منبع: ایمنا

کلیدواژه: چین شهرهای جهان کلانشهرهای جهان بهترین شهرهای جهان کشورهای جهان فرهنگ کشورهای جهان فرهنگ آداب و رسوم آشپزی گردشگری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۸۰۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه درمانی و مفید شنگ

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

به گزارش فرطب، «شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربرد‌های این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربرد‌های آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذا‌های محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی، چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالاد‌ها و سایر غذا‌ها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

دیگر خبرها

  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • آواتر 15 ؛ یک شاسی بلند جدید دیگر با زبان طراحی نادر فقیه زاده (+تصاویر)
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • آشپزی در بیل؛ ایده ای خلاقانه برای پخت غذا در فضای باز (فیلم)
  • فیلم/ وضعیت ترافیک جاده‌های کشور از زبان رئیس پلیس راهور
  • فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره شورت شورتز ژاپن/ رونمایی از پوستر فیلم
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)