Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@15:43:32 GMT

زنان کدام کشور تمایل کمتری به فرزندآوری دارند؟

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۱۲۶۸۴

زنان کدام کشور تمایل کمتری به فرزندآوری دارند؟

ایسنا/خراسان رضوی تعداد بیشتری از زنان چینی به دلیل بحران کووید صفر در چین بارداری را به تعویق می‌اندازند یا از بارداری منصرف می‌شوند.

به نقل از رویترز، بسیاری از دستورالعمل‌های مقامات چینی مبنی بر کنترل بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ در اوایل سال جاری بسیاری را به سمتی هدایت کرد که باردار نشوند یا بارداری را به تعویق اندازند و در قرنطینه آوریل تا مه هشتگ «ما آخرین نسل هستیم» برای مدت کوتاهی در رسانه‌های اجتماعی چین منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج مطالعات نشان داد همه‌گیری‌ها و عدم اطمینان اقتصادی از نظر تاریخی بر نرخ تولد در سراسر جهان تاثیر می‌گذارد.

جمعیت‌شناسان می‌گویند این موضوع در چین و سیاست کووید صفر برای مهار فوری شیوع بیماری همه‌گیر با قوانین سخت توانسته به تمایل افراد برای فرزنددار شدن آسیب عمیقی وارد کند.

آنان معتقدند احساس افراد در از دست‌ دادن کنترل زندگی خود بر اثر رویدادهایی مانند بحران اخیر می‌تواند عواقب مهمی بر اهداف زندگی والدین داشته باشد.

یی فوکسیان، جمعیت‌شناس برجسته چینی، در این خصوص گفت: چین یک دولت بزرگ و خانواده کوچک است. سیاست صفر کووید چین به اقتصاد صفر، ازدواج صفر و باروری صفر منجر شده است.

گزارش سازمان ملل‌ متحد در جولای پیش‌بینی می‌کند جمعیت ۱.۴ میلیاردی چین ممکن است از سال آینده شروع به کاهش کند؛ درست زمانی که هند به‌ عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان از آن پیشی بگیرد.

کارشناسان سازمان ملل اکنون پیش‌بینی می‌کنند جمعیت چین تا سال ۲۰۵۰، ۱۰۹ میلیون نفر کاهش می‌یابد که بیش از سه برابر پیش‌بینی قبلی آنان در سال ۲۰۱۹ است.

در گزارش جداگانه سازمان‌ ملل‌ متحد چین آمده این بیماری همه‌گیر تاثیر طولانی‌مدتی بر اولین زایمان‌ها داشته و زنان در اظهارات خود به ناامنی مالی، نگرانی‌های بی‌دلیل در مورد تاثیر واکسن‌های کووید روی جنین‌ها، همراه با مشکلات دوره بارداری و مراقبت از نوزاد تحت محدودیت‌های سنگین اشاره می‌کنند.

اکثر زوج‌هایی که به داشتن فرزند در سال آینده فکر می‌کردند، آن را به تعویق انداختند.

جمعیت‌شناسان می‌گویند: امسال تولدهای جدید به پایین‌ترین حد خود می‌رسد و از ۱۰.۶ میلیون نوزاد در سال گذشته به کمتر از ۱۰ میلیون نفر می‌رسد که قبلا ۱۱.۵ درصد کمتر از سال ۲۰۲۰ است.

آمار رسمی جمعیت سال ۲۰۲۲ تا اوایل سال آینده ارائه نمی‌شود اما برخی از نقاط چین در هفته‌های اخیر آمار نگران‌کننده‌ای را منتشر کرده‌اند.

جمعیت‌شناسان عنوان کرده‌اند با نگاهی اجمالی به چگونگی تاثیر محدودیت‌های کووید ۱۹ در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بر تولدها انتظار می‌رود سال ۲۰۲۲ بدتر از این باشد.

چین که از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۵ سیاست تک‌فرزندی را اعمال کرده است، رسما اذعان می‌کند که در آستانه رکود جمعیتی قرار دارد. نرخ باروری ۱.۱۶ درصدی این کشور در سال ۲۰۲۱ کمتر از استاندارد ۲.۱ درصدی تعیین شده برای برخورداری از جمعیتی باثبات است.  

مقامات چین طی حدود یک سال گذشته اقداماتی مانند کسر مالیات، مرخصی زایمان طولانی‌تر، افزایش بیمه درمانی، یارانه مسکن و مبلغ مالی اضافی برای فرزند سوم ارائه کرده‌اند.

نظرسنجی که در ماه فوریه توسط اندیشکده تحقیقات جمعیت YuWa منتشر شد، نشان داد تمایل زنان چینی برای بچه‌دار شدن کمترین میزان در جهان است. جمعیت‌شناسان می‌گویند که اقدامات انجام شده تاکنون کافی نیست.

هزینه‌های تحصیلی بالا، دستمزدهای پایین و ساعات کار بسیار طولانی به‌ عنوان مسائلی که باید در کنار سیاست‌های کووید و نگرانی‌های رشد اقتصادی همچنان مورد توجه قرار گیرد، مطرح است.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جمعیت جمعیت شناسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۲۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مهرعلیان ظهر یکشنبه در نشست قرارگاه جوانی جمعیت که در فرمانداری قزوین برگزار شد اظهار کرد: متأسفانه نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است و شاهد کاهش جمعیت در شهرستان قزوین هستیم.

رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین با تاکید بر اینکه باید بحران جمعیت در قزوین را جدی گرفت، افزود: تشویق جوانان به ازدواج در افزایش موالید و رشد جمعیت مؤثر است.

وی با بیان اینکه سیاست‌های اشتباه پیشین تفکراتی مانند «فرزند کمتر، زندگی بهتر» در بین جامعه نهادینه شده و باعث کاهش جمعیت در استان و کشور شده است.

مهرعلیان با بیان اینکه باید از فرصت باقیمانده برای پنجره جمعیت به بهترین شکل استفاده کرد، تصریح کرد: تغییر باورهای فرهنگی مردم و تشویق به ازدواج جوانان و فرزندآوری برای خلق یک زندگی با نشاط می‌تواند رشد جمعیت را در استان باعث شود.

وی بیان کرد: ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری نیازمند همراهی همه دستگاه‌ها و استفاده از همه ظرفیت‌های موجود در شهرستان قزوین است و همه باید خود را در این حوزه مسؤول بدانند.

رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین تاکید کرد: یکی از ابزارهای ازدواج موفق و فرزندآوری آموزش مهارت‌های صحیح زندگی به نوجوانان و جوانان است.

وی در پایان یادآور شد: باید از همه ظرفیت‌ها برای جبران سال‌های از دست رفته در حوزه جمعیت استفاده کرد.

کد خبر 6097442

دیگر خبرها

  • توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • نجم‌الدین شریعتی:ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان